Tamamlayıcı unsur olan ayakkabı ve çantalar kombinlerde son derece önemli bir yere sahiptir. Şık bir ayakkabı-çanta kombini nasıl yaratılır sorusuna karşılık sizleri yazımızda bu cevaplara ulaştırmayı amaçlıyoruz.

Ayakkabı – Çanta Kombininde Renkler

Hiç kuşkusuz çanta- ayakkabı kombini için ilk akla gelen uyum renkler olur. Renklerin aynı olması ya da tonların benzerlik göstermesi dikkatlerden kaçmaz. Şık bir ayakkabı-çanta kombini nasıl yaratılır ? Bunun için:

-Açık Renkler: Çok açık renklerin aynı anda kullanılması demode bir görünüme imza atar. Örneğin kırmızı çanta ve ayakkabı buna örnek gösterilebilir. Kırmızı çanta temin edenler pudra tonlarında ayakkabı seçebilir. Yani canlı renkleri daha soluk olanlar ile birleştirmek en doğrusu olacaktır.

-Koyu Renkler: Aynı durumun koyu renklerde geçerli olmadığını belirtmek gerekir. Mesela siyah – siyah uyumu her daim beğeni toplar. Yine kahve tonlarından çanta ile ayakkabı uyumuna da gidilebilir. Ancak giyim tarzına uygun olacak şekilde bu tonları kullanabilirsiniz;

  • Çok açık renkli kıyafetlere siyahları katmak doğru olmaz.
  • Siyah yerine açık tonlar için krem tercih edilebilir.

Bunun gibi renkler ve tonlar üzerinden kombine geçmenizde fayda vardır. Çanta, ayakkabı ve takı uyumu sayesinde şık bir görünüme imza atmanız kaçınılmaz olacaktır.

Ayakkabı – Çanta Kombininde Materyaller

Yine renkler kadar çanta ile ayakkabı için materyalleri de değerlendirmek gerekir. Örneğin çantaların ve ayakkabıların yapım aşamasında kullanılan malzemeler öne çıkar. Şöyle ki deri çantalara yine deri olan ayakkabılar seçilebilir.

Yine süet ya da rugan gibi çeşitli materyaller üzerine tercihte bulunabilirsiniz. Ayakkabı ile çantaların tasarımı sırasında kullanılan metaller dikkate alınabilir. Örneğin gold ya da gümüş olarak süslemelere geçilebilir. Bunun için:

  • Gold içeren çantalara yine gold süslemelere sahip ayakkabılar eşlik edebilir.
  • Tam tersi ayakkabı ile çanta uyumunda gümüşlere de başvurulabilir.

Son yıllarda metal zincirlere olan ilgi bir hayli fazladır. Gerek çantalarda gerekse ayakkabılarda sıklıkla metal zincirlere yer veriliyor. Ve uyum yakalamak isteyenler bu yönde seçimini yapabiliyor. Şık bir ayakkabı-çanta kombini nasıl yaratılır ? Kombin önerilerimiz ile uyumu yakalayın.

Ayakkabı – Çanta Kombinlerinde Desenler

Renk ile materyal uyumu ile sınırlı kalmak doğru olmaz. Arkasından kombinlerde desenleri de değerlendirmeniz faydalı olacaktır. Modern kombinler için desenlerin birebir aynı olmaması gerekir. Şöyle ki desenli çantalar için desenli ayakkabılar seçmek gözü biraz yorabilmektedir. Bunun yerine:

  • Çok fazla desen içeren çantalara sade ayakkabılar eklenmelidir.
  • Tam tersi ayakkabıların süslü olması halinde çantaları sade tutmak gerekir.

Hatta aynı durumun giyimde de öne çıktığını belirtmeliyiz. Mesela kadın giyim söz konusu olduğunda çok renkli ve de desenli parçalara başvurulabilir. Bu gibi durumlarda çok desenli ve renkli çantalara başvurmak hata olacaktır. Yerine renkli ve desenli kıyafetleri tamamlaması için sade çantalar seçmek gerekir. Aynı şekilde sade görünümlere sahip olan ayakkabılar da göz önünde bulundurulmalıdır. Bu şekilde kombininiz ile şık bir görünüm kazanacaksınız.

Şık Çantalara Uygun Ayakkabılar

Şık çantalar daha çok küçük ebatlara sahiptir. Öyle ki son birkaç yıldır büyük ebatlardan tasarlanan çantalar talep görmemekte ve bunun yerini portföy görünümlü çantalar almaktadır. Bu tarz çantalara uyumlu olan pek çok ayakkabı tasarımına imza atıldığı görülür.

Örnek vermek gerekirse sivri burunlu ve ince topuklu ayakkabılar bunlar arasındadır. Küçük ebatlardan tasarlanan çantalar zarif bir görünüm sunar. Bu zarifliği ayakkabılarda da yansıtmak mümkün olabilir. Özellikle de stiletto şıklığından faydalanmanız en doğrusu olacaktır. Bunun için:

  • Deri çantalara deri ayakkabılar tercih edilebilir.
  • Rugan ya da süet içeren modellere de göz atılabilir.

Yukarıda belirttiğimiz gibi kullanılan materyaller önem arz eder. Şık ayakkabılar ile çanta kombinlerine imza atabilirsiniz. Bu sayede hoş bir görünüm elde etmiş olacaksınız. 

Abiye Tarza Uyumlu Çantalar & Ayakkabılar

Şık görünümler özel akşam yemekleri ya da davetler için ele alınır. Bunun gibi özel günlerde tüm detayları dikkate almak hoş bir görünüm yaratacaktır. Örneğin abiye çanta – ayakkabı modellerinin tarzına uyum sağlaması önemlidir. Bu anlamda:

-Abiye Çantalar: Abiyelere uyumlu olan çantalar küçük ebatlara ve portföy görünümlere sahiptir. Çoğu rugan yani parlak bir görünüm sergiler. Parlak taşlar veya metaller eşliğinde tasarımları tamamlanır.

-Abiye Ayakkabılar: Yine ayakkabılar için rugan, süet ya da deri kullanımına geçilir. İnce topuklar ve bantlar eşliğinde zarif bir görünüm elde edilir. Farklı renkler ve süslemeler ile gözler önüne serilir.

Tüm bu detaylara karşı en uygun ayakkabı – çanta kombinlerine yer verebilirsiniz. Abiyelere uyumlu olan modelleri göz önünde bulundurmak gerekir. Neticesinde giyeceğiniz parçalara göre ayakkabı ve çanta seçebilirsiniz. Yine seçiminizi sırasında renklerinden kumaşlarına tüm hususları dikkate almanız gerekir.

Şık Ayakkabılara Uygun Çanta Modelleri

Şık ayakkabılar genelde sivri burunları ve ince topuk detayları ile kadınları karşılar. Bunlar stiletto olarak anılır ve birçok kişinin tercih ettiği ve beğenilen bir parça olarak yerini almaktadır. Stilettolar kombinlerinizin bir bakıma kurtarıcısıdır bunları kullanarak oldukça şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Özel günlerde sıklıkla tercih edilen bir parçadır. Ayakkabılara uyumlu olan çantalarla da şık bir görünüme sahip olabilirsiniz. 

  • İnce ve metal askılara sahip olan çantalar seçilebilir.
  • Küçük ebatlardan zarif çanta modellerine yönelebilirsiniz.

Neyse ki tüm bu özelliklere sahip olan çanta tasarımları mevcut durumdadır. Zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde şık ayakkabılara uygun olan tasarımlara göz atabilirsiniz. Böylece aradığınız uyumu kısa sürede yakalamanız kaçınılmaz olacaktır. Özel günlerde şık ayakkabılarınız ve çantalarınız büyük beğeni toplayacaktır.

Tarzınızı Tamamlayacak Çantalar & Ayakkabılar

Şıklık ayrıntılarda gizli olduğu için çantalara ve ayakkabılara dikkat etmek gerekir. Bunun için ilk etapta çantaların ve ayakkabıların tasarımlarını değerlendirmek önemlidir.

Deri ya da süet uyumu dikkate alınabilir ve içerdikleri metal aksesuarlara göre de kombin oluşturabilirsiniz. Yine tüm bu materyallerin ve aksesuarların tarzınıza uygun olup olmaması da önem arz etmektedir. Modern aksesuarlar her türlü tarza uyum sağlar. 

  • Metal ile deri içerenler her daim talep görmektedir.
  • Rugan yani parlak aksesuarlara da ilgi bir hayli fazla olmaktadır.

Kısacası son modayı da takip etmek gerekir. Bunun üzerine tarzınızı tamamlayacak olan çantaları ve ayakkabıları seçmeniz kombinizin büyük kurtarıcısı olacaktır. 

Özel Davetlerde Uyumun Önemi!

Özel davetlerde şık bir elbise ya da takıma ihtiyaç duyulur. Bu tarzı tamamlayan ayakkabılar ile çantalar tercih edilir. Üstelik hepsinin uyum içerisinde olmasına da özen gösterilir.

Giydiğiniz parçalara uygun olan renklerden aksesuar seçmeniz gerekir. Yine uygun materyaller çanta ile ayakkabı tercih edilmelidir. Bu anlamda takılardan makyaja kadar tüm unsurları ele almak gerekir. Şık görünümler ile uyum yakalayabilirsiniz. Bunun için doğru elbise, çanta ve ayakkabı modellerine yönelmek kombininizi eşsiz bir şekilde tamamlamanızı sağlayacaktır. Şık bir ayakkabı-çanta kombini nasıl yaratılır sorularını yanıtladık..


Bir önceki yazımıza https://esrastyle.com/blog/ozel-gunler-icin-tesettur-giyim-onerileri linkinden ulaşabilirsiniz.